💥NACHÁZÍTE SE NA STRÁNKÁCH ARCHÍVNÍCH INFORMACÍ STARÝCH INTERNETOVÝCH STRÁNEK, POSLEDNÍ ÚDAJE JSOU ZE 13. PROSINCE 2022. NOVÉ STRÁNKY JSOU NA ADRESE www.jestrabi-lhota.cz💥

indianiLetošní, již čtvrtý ročník „Putovní olympiády mateřských škol – sportování nejen pro radost“ se opět vydařil!
Společné setkání dětí, rodičů i organizátorů projektu „Putovní olympiáda mateřských škol – sportování nejen pro radost“ proběhlo v krásném prostředí areálu Vigvam v Němčicích u Kolína v sobotu 8. října 2016.

Do projektu je zapojeno 12 MŠ z regionu MAS Lípa pro venkov a 13 MŠ z regionu MAS Zálabí. Ze Zálabí jsou to Veltruby, Velký Osek, Starý Kolín, Týnec nad Labem, Ovčáry, Krakovany, Jestřabí Lhota, Býchory, Opolany, Žehuň, Hlavečník, Žiželice a Ohaře. Z Lípy pro venkov pak MŠ Zbraslavice, Červené Janovice, Krchleby, Zbýšov, Drobovice, Potěhy, Tupadly, Žehušice, Křesetice, Církvice, Nepoměřice a Vavřinec.

Celý roční cyklus projektu je na jaře zahájen rozvozem herních prvků, kdy každá zapojená MŠ má možnost 14 dní využívat sportovní prvky ve své školce. Další částí projektu je regionální kolo, ve kterém si děti měří síly ve třinácti různých sportovních disciplínách navozujících atmosféru dětských olympijských her. Hlavním cílem projektu ale bylo a je, dostat děti od televize a počítače a přivést je k zájmu o sport.

Na společném setkání partnerských regionů aneb Putování s Indiány byly k vidění výkresy dětí na téma olympijského sportování. Autoři nejoriginálnějších prací z každé MŠ si převzali drobné ocenění. Výkresy dětí bylo možno shlédnout v celodřevěném Vigvamu společně s prezentací fotografií obou regionů z letošního ročníku.

Pro návštěvníky byla připravena ukázka vystoupení taneční skupiny Domino Dance, další částí programu bylo vystoupení FunActivity, které obsahovalo klubové tance, soutěžení s maskotem, naučnou část o Indiánech, megabubliny a chytání bublin z bublinkovače. Poté již začal volný program pro rodiče s dětmi, kdy byl dětem k dispozici skákací hrad, dětské hřiště, malování na obličej, dočasné tetování, projížďka na koních, výroba indiánských čelenek, rýžování zlata a hod tomahavkem. V neposlední řadě byl pro děti připraven environmentální program na téma Životadárný strom, který byl realizován díky finanční podpoře z grantového programu TPCA pro Kolínsko v rámci projektu Pečujeme o zeleň. Pro paní učitelky z MŠ byl připraven seminář k pokračování projektu. I přes chladné počasí bohatý kulturní program přilákal k návštěvě Vigvamu více než 300 dětí v doprovodu svých rodičů.

Manažer MAS
Tereza Benešová