💥NACHÁZÍTE SE NA STRÁNKÁCH ARCHÍVNÍCH INFORMACÍ STARÝCH INTERNETOVÝCH STRÁNEK, POSLEDNÍ ÚDAJE JSOU ZE 13. PROSINCE 2022. NOVÉ STRÁNKY JSOU NA ADRESE www.jestrabi-lhota.cz💥

V našem kulturním domě se v pátek 18. května uskutečnila schůzka občanů s vedením obce a především projektanty nové splaškové kanalizace s čističkou odpadních vod(ČOV) v Jestřabí Lhotě.
Schůzi zahájil starosta obce pan Václav Nedbal , který v úvodu řekl, že toto setkání navazuje na schůzku téměř před dvěma a půl lety, kde byl poprvé občanům představen záměr budovat kanalizaci s ČOV v naší obci.
Starosta navázal na tuto schůzku a konkrétně občanům popsal kroky vedení obce a projektantů a současný stav prací. Řekl mimo jiné, že v současnosti je podána žádost o stavební povolení a od 18. ledna 2018 je na Státním fondu životního prostředí podána žádost o dotaci z Evropských fondů na vybudování stavby. O stavu této žádosti bude obec informována v průběhu měsíce června 2018.
Dále pak starosta předal slovo panu Ing. Oldřichu Recovi jednateli a zároveň projektantovi firmy Recprojekt s.r.o., která byla vybrána na zhotovení stavební a prováděcí dokumentace k celému dílu. Pan Rec seznámil občany stručně s platnou legislativou ohledně likvidace splaškových vod a nastínil další postup při budování přípojek k jednotlivým nemovitostem. Dále se slova ujal pan Ing. Jan Falta, který s pomocí videoprojekce popsal konkrétní možnosti připojení jednotlivých nemovitostí po stránce technické.
Závěr opět patřil panu starostovi, který občany seznámil s nejbližšími plány zastupitelstva obce. Těmi jsou vybrání projektanta na vyhotovení projektové dokumentace k jednotlivým přípojkám. Projektant bude vybrán v prvním týdnu v červnu. Zpracuje konkrétní projektové dokumentace u jednotlivých nemovitostí. Technické řešení projedná ve zbytku roku 2018 s vlastníky jednotlivých přípojek. Dále pak starosta občany seznámil se záměrem financování celé akce a spoluúčasti občanů na něm. Zatím bez konkrétních čísel, která budou známa v dalším období a se kterými budou občané včas seznámeni.
Na konec setkání byly účastníkům schůzky představeny návrhy, které jsou součástí podávané projektové dokumentace ke stavebními povolení. Občané dále byli vyzváni, aby konkrétní dotazy směřovali na přítomné projektanty. Na konec této části starosta seznámil účastníky schůzky s možností pokládat konkrétní dotazy projektantům či vedení obce později také přímo na obecním úřadu v Jestřabí Lhotě.
Závěr schůze patřil volné diskusi občanů s projektanty, či zastupiteli obce.
Chtěli bych touto cestou poděkovat všem přítomným, či omluveným ze schůze za odpovědnost, se kterou k tomuto společnému veřejnému záměru obce přistoupili.
Součástí článku na webových stránkách obce je i obrazová prezentace a projekty, které byly na setkání v pátek představeny a které také samozřejmě naleznete na obecním úřadu v Jestřabí Lhotě v úředních hodinách , či při předem telefonicky dohodnuté schůzce tamtéž v jiném čase.

 kanalizace jl

uredni hodiny ou 2021

Obecní úřad

Adresa :

Jestřabí Lhota 74
28002 Kolín
Telefon:

321 798 223
Starosta:

724 093 331

Místostarosta:

724 854 523
Pověřenec GDPR :
Ing. Vladimír Karas
poverenec@jestrabi-lhota.cz
Fax:

321 400 138
IČO:

00235415

DIČ:

CZ00235415
Datová schránka :

2qibpdr
Číslo účtu :

5652781319/0800

Kontakt

interaktivní mapa obce

JONA5 inzerce Zpravodaj

Jak bude ?

Meteoradar