💥NACHÁZÍTE SE NA STRÁNKÁCH ARCHÍVNÍCH INFORMACÍ STARÝCH INTERNETOVÝCH STRÁNEK, POSLEDNÍ ÚDAJE JSOU ZE 13. PROSINCE 2022. NOVÉ STRÁNKY JSOU NA ADRESE www.jestrabi-lhota.cz💥

Letos připadla Pouť v Jestřabí Lhotě na sobotu 15. srpna. Již se stalo tradicí, že pořádáme u této příležitosti Pouťovou večerní zábavu. Loni jsme k této tradici přidali odpolední program pro dříve narozené. I letost jsme se snažili tradici prodloužit a na odpoledne jsme pozvali nejen dříve narozené jako loni, ale i rodáky pocházející z naší obce.


Odpolední program jsme zahájili již ve 14hod na Obecním úřadě v Jestřabí Lhotě, kde jsme pro návštěvníky připravili malou výstavku historických fotografií, dále prohlídku Knihovny Jestřabí Lhota a malou vernisáž děl ze šikovných rukou Veroniky Fejtové. Půlhodinka na úřadě byla zakončena symbolickým položením květin k pomníku padlých. Poté již následoval přesun na sportoviště, kde jsme si pro příchozí, kterých zájem a počet nás velice mile překvapil, další odpolední program.
Ten již moderoval takřka profesionálně Honza Svoboda, který návštěvníky přivítal a po úvodním přivítání starosty obce již pozval na přírodní podium první vystupujicí. Těmi byli mladí interpreti Jana Svobodová a Vašek Nedbal, který za klávesového doprovodu prvně jmenované zaspíval známe nejen muzikálové melodie našich i zahraničních autorů, mnoho z těch zahraničních v českém překladu. Mladí měli své zajímavé vystoupení rozdělené do dvou bloků. Předěl mezi jednotlivými bloky bylo tradiční společné fotografování. Druhou půlku setkání obstarala Tetovanka pana Svobody se směsicí lidových a tradičních písní ve stylu dechovky. Jak jsem již psal, setkání bylo milé a tam nahoře nám hezké počasí i přes předpověď deště také zařídili.
Chtěl bych na tomto místě především poděkovat všem, kteří se milého setkání účastnili a dále pak všem, kteří se na přípravě celého programu podíleli. Byli jste skvělí !
Večer následovala pouťová zábava s kapelou LADY and GENTLEMEN za účastí více než 150 spokojených diváků, kteří si zatančili a zaspívali populární písně z domova i ze světa. Počasí nám večer také přálo.
Pouť v Jestřabí Lhotě se letos vydařila a my doufáme, že se nejen nám, ale především všem zúčastněným letos v Jestřabí Lhotě o Pouti líbilo a že se k za rok opět úplně všichni sejdeme.
Po celou dobu pouti fungoval malý lunapark nejen pro děti. Pouť tak měla i tento tradiční rozměr.

Fotografie Jany Roubalové z odpoledne zde

Video z ukázky tvorby Veroniky Fejtové zde

seniori2020web

uredni hodiny ou 2021

Obecní úřad

Adresa :

Jestřabí Lhota 74
28002 Kolín
Telefon:

321 798 223
Starosta:

724 093 331

Místostarosta:

724 854 523
Pověřenec GDPR :
Ing. Vladimír Karas
poverenec@jestrabi-lhota.cz
Fax:

321 400 138
IČO:

00235415

DIČ:

CZ00235415
Datová schránka :

2qibpdr
Číslo účtu :

5652781319/0800

Kontakt

interaktivní mapa obce

JONA5 inzerce Zpravodaj

Svátky

Dnes : Zikmund
Zítra : Alexej
Pozítří : Květoslav

Kalendář

Jak bude ?

Meteoradar