💥NACHÁZÍTE SE NA STRÁNKÁCH ARCHÍVNÍCH INFORMACÍ STARÝCH INTERNETOVÝCH STRÁNEK, POSLEDNÍ ÚDAJE JSOU ZE 13. PROSINCE 2022. NOVÉ STRÁNKY JSOU NA ADRESE www.jestrabi-lhota.cz💥

Jaké byly Máje 2017 ?
Dle našeho se opět povedly. Již ve čtvrtek se chasa mladých i starších dřevorubců úspěšně poprala s výzvou přivézt skoro 100 májek a nakonec i více než tunového Krále z nedalekého lesa.

 V pátek se uklízelo, sekalo , zdobilo a vše připravovalo, aby byl ve zhruba 20 hodin vztyčen král u kulturního domu, tentokrát netradičně-malým jeřábem. Poté parta ohlídala až do rána Krále.

 Dalšího dne se tradičně u pomníku padlých z 1.světové války rozešel průvod obcí a celé slavnosti mohly začít. Jako již tradičně se šlo od domu k domu s májkami a tancovalo se a zpívalo a jedlo a pilo. V půli celého průvodu obcí se, kromě malé přestávky pro kapelu a tanečníky, uspořádala u kulturního domu Beseda pro ty nejmenší, kteří celý tanec zvádli na jedničku, což se líbilo především publiku, složenému nejen z rodičů , prarodičů a dalších příbuzných- prostě skvělá přestávka.Poté se pokračovalo k dalším "označeným" domům s májkami, aby se celý průvod, který až nakonec přepadl liják, jež po chvíli zase ustal, aby se tento průvod zase vrátil na místo, kde všichni tanečníci odtancovali před zraky mnoha lidí tradiční Českou besedu za asistence po celý den skvělé Starostovy dvanáctky. Po bezvadně provedeném tanci následoval, již také tradiční, soud s králem Já prvním(v podání přírodního talentu na tuto roli Roberta Tříšky). Král měl opět skvělou obhajovací řeč, včetně dialogů se soudcem(v podání Jirky Převrátila), ale také třebas s knězem, kterého hrál senzačně Jarda Pilař. Nádherná obhajovací řeč krále Já prvního mu však nakonec(jako vždy) nebyla nic platná a byl biřici(Radek Patočka, Jirka Karban, Zbyňda Pospíšil a Petr Vocásek) společně se statným katem(Jirkou Zemanem) nakonec(jako vždy) popraven. Celá tato taškařice byla odměněna velkým potleskem, stejně jako samozřejmě všichni tanečníci.

Účinkující letošních Staročeských májů v Jestřabí Lhotě
Večer následovala Májová zábava s S.O.S. Bandou, která skvěle zakončila tento moc hezký jeden slavnostní den v obci Jestřabí Lhota.
Závěrem bychom chtěli poděkovat skvělému duu organizátorů celých Májů Petře Málkové a Lukáši Málkovi za hodiny práce a úsilí, které letošnímu ročníku Staročeských májů věnovali, protože to určitě stálo za to. Dále pak všem účinkujícím, tanečníkům a všem, kteří s přípravou letošních Májů pomohli.
Nakonec jen veříme, aby tento ročník tak povedené tradiční slavnosti nebyl tím posledním. Pro to musíme všichni udělat , dle našeho názoru, vše co bude v silách nás všech.

uredni hodiny ou 2021

Obecní úřad

Adresa :

Jestřabí Lhota 74
28002 Kolín
Telefon:

321 798 223
Starosta:

724 093 331

Místostarosta:

724 854 523
Pověřenec GDPR :
Ing. Vladimír Karas
poverenec@jestrabi-lhota.cz
Fax:

321 400 138
IČO:

00235415

DIČ:

CZ00235415
Datová schránka :

2qibpdr
Číslo účtu :

5652781319/0800

Kontakt

interaktivní mapa obce

JONA5 inzerce Zpravodaj

Svátky

Dnes : Zikmund
Zítra : Alexej
Pozítří : Květoslav

Kalendář

Jak bude ?

Meteoradar